flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки та 8 місяців позбавлення волі за приховування злочину та зберігання наркотичних речовин – вирок Овідіопольського районного суду

18 липня 2019, 09:57

Днями Овідіопольський районний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого статтею 396 частиною 1 (Приховування злочину)  та статтею 309 частиною 2 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України і призначив остаточне показання обвинуваченому Д. у вигляді 3 (три) роки 8 (вісім) місяців позбавлення волі.

Довідково: громадянин обвинувачується в тому, що 19.01.2017 року знаходячись в підвальному приміщенні, розташованого на території домоволодіння в с. Новоградківка, Овідіопольського району, Одеської області став свідком того, що особа  відносно якої  матеріали були виділені в окреме провадження  на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно, наніс один удар долонею руки по обличчю та рукою зжатою в кулак по голові П. Від удару П. упав на підлогу і особа, відносно якої виділені матеріали в окреме провадження продовжував наносити удари ногами по голові, шиї та обличчі П. В подальшому, Д., особи відносно яких матеріали виділені в окреме провадження, перенесли П. до вантажного автомобіля, на якому направилися до центру с. Новоградківка, де вивантажили тіло П., який подавав ознаки життя біля металево – бетонного містка, розташованого в с. Новоградківка. В подальшому Д., умисно, заздалегідь не обіцявши особі, відносно якої виділені матеріали в окреме провадження, приховали скоєний ним тяжкий злочин, з метою  переховування і уникнення ним кримінальної відповідальності, з місця скоєння злочину зник і не повідомив правоохоронні органи про скоєний злочин.

Крім того, в ході обшуку домоволодіння розташованого в с. Новоградківка за місцем проживання Д. в присутності двох понятих, працівниками Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області виявлено та вилучено речовина  рослинного походження, яка виявлена під сидінням дивану в підвалі, яка вилучена та поміщена в спеціальний пакет, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом. Маса канабісу в висушеному стані становить 28,89 г.

 

 

Головуючий судя – Кириченко П.Л.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/4109/17.

 

 

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області